DALA TIMRINGSTEKNIK AB

DALA TIMRINGSTEKNIK AB

Org. nr.: 559128-5068

Om Dala Timringsteknik
Dala timringsteknik startades hösten 2017 av Tomas Dofs. Tomas är i grunden utbildad snickare och har sedan en lång tid tillbaka intresserat sig för timmerhus. Sedan 15 år tillbaka har han varit i kontakt med timmerhusbranschen som har givit stora insikter kring hur produktion av hög kvalitet och noggrannhet på timmerbyggen ska levereras. Som timmerman brinner Tomas för att förverkliga sina kunders husdrömmar och leverera byggnader i hög kvalitet.

Dala timringsteknik hjälper både företag och privatpersoner med timmerbygge. Vid beställning av större projekt sker ett samarbete med andra timmermän i vårt kontaktnät. Själva upptimringen av stommen sker på våran anläggning i Älvdalen vilket gör att vi mestadels arbetar kring närliggande områden.

Dala Timringsteknik bygger Timmerhus i Dalarna
Det speciella med timmerhus är att stommen byggs upp av massiva timmerstockar som hålls ihop med knutar och låser stockarna med varandra, vilket skapar en oerhört stabil och hållbar konstruktion av ett timmerhus.

Det massiva timret i väggstommen gör att fukten inte tar sig in i timmerhuset vilket innebär att huset också håller längre. Timmer är ett klimat och kretsloppsvänligt alternativ. I hundratals år lagras koldioxid i träet vilket sänker koldioxidhalten i luften på en naturlig väg vid val av timmer.

Dala Timringsteknik bygger även Timmerstugor i Dalarna
Timmerstugor fungerar oavsett vilken miljö du valt att bygga den i. Att bygga en timmerstuga är ett hälsosamt, naturligt och hållbart alternativ för dig och miljön. Med naturligt material direkt från skogen skapas det en äkta känsla av din timmerstuga som dessutom ger en behaglig innetemperatur.

Vi bygger timrade utemöbler
Våra utemöbler är robusta och mycket slitstarka. Utemöbler av timmer tål att stå ute året om, i alla väder. Timmer är ett hållbart och klimatsmart material. Därför är timrade utemöbler lika användarvänliga som miljövänliga.

Renovering av Timmerhus
Timrade hus och stugor har lång livslängd men ibland kan en stock behöva bytas eller en stomme behöva renoveras. Vid renovering så utgår vi från den befintliga byggnadens för att skapa den bästa lösningen. Vi utför alla former av renovering från halvsulning och skarvning när det räcker till stockbyten. Du ett flertal renoveringar som vi har utfört här på timmerhus.se. För fler objekt, besök våra Facebook– och Instagramsidor. Där kan du se många fler bilder från olika renoveringsprojekt för att finna inspiration.

Kontakta Dala Timringsteknik AB
Vi finns med från start till färdig leverans av byggen och ger inspiration samt idéer till ditt framtida timmerhus eller timmerstuga.

Medlemskap
Dala Timringsteknik är medlem i Föreningen Svenska Timmerhus.

Kontakt

Adress:

Dysbergsvägen 101, 796 91 Älvdalen

Telefon:

0702366523

E-post:

info@dalatimringsteknik.se

Vill du veta mer?