AB DALATIMMER

AB DALATIMMER

Dalatimmer har timrat hus i över 20 år. Dalatimmer arbetar bl.a. med maskintimrat rundtimmer, den timringsmetod som är dominerande i resten av världen, där Kanada och USA är i spetsen. Fördelen är att det blir lägre kostnader. Priset för ett riktigt timmerhus är nu inte mer än ett motsvarande hus byggt med lösvirke. Många gillar också att stockarna är traditionellt runda. Vi har också valt att timra i så grovt timmer att man inte behöver tilläggsisolera. Man kan alltså ha de rustika stockarna synliga på insidan och fortfarande följa svenska byggnormer inom energihushållning.

Kvaliteten på timret är helt avgörande för att timmerstugan ska vara tät och hålla många år efter att den har uppförts och därför använder vi bara timmer från närliggande skogar. Då vet vi vad vi bygger med och att kvaliteten är rätt. Och på så sätt har vi full kontroll över processen från träd till stuga.

Våra kundgrupper
Våra kunder är dels yrkesmässiga köpare, som stugbyar, uthyrare och byggföretag, men vi säljer även till privatpersoner.

Hos oss kan du få hjälp att designa ditt drömhus med hjälp av våra duktiga arkitekter. De tillsammans med vår yrkeskompetens gör att du kan lita på att få ditt hus precis som du vill ha det.

Medlemskap
”Vi är både stolta och aktiva medlemmar i Föreningen Svenska Timmerhus. Det innebär bland annat att vi följer de kvalitetsnormer som föreningen har satt upp.”

Kontakt

Adress:

Knaggnäsvägen 20, 79233, Mora

Telefon:

0250777980

E-post:

niklas@dalatimmer.se

Vill du veta mer?